Dom pod Storžičem – prvič z Lukom

Saturday , 10, February 2018 Comments Off on Dom pod Storžičem – prvič z Lukom

Opravil sem prvo turno smuko s svojim sinom. Vsi taki trenutki so sigurno v ponos vsem staršem, kako ne bi bili meni? Sploh, ker sem tako končal z iskanjem partnerjev po Twitterju, Facebooku, Snapchatu, Instagramu, zavil sem celo na portale Ona-on, pa Iščem resno zvezo. Poskusil sem celo z Zastonj vam peljem psa na sprehod, pa tudi nič. Zadnje tri dni sem šel vsakič sam, potem pa se je čudežno javil Luka. Brez pritiskov. Sam od sebe se je ponudil. Tisti, ki poznate Luka ali mene, veste, da ni čisto tako, ampak se bolje sliši. Sedaj imam rešene ture, za katere ne dobim nikogar. Pač, zaenkrat se Luka še ne more upirati. Še kakšen mesec. Ker ni bil še nikoli na turni smuki, sva pred jutrišnjem smučanjem z Jalovca opravila lažjo turo. Iskal sem čim krajšo, čim lažjo. In mislim, da boljše izbire kot Dom pod Storžičem enostavno ni v bližini.

Kljub temu, da kakšne objektivne nevarnosti ni pričakovati, pa moram biti zgled sinu, obenem pa ga navaditi na določena pravila turnega smučanja, če ga slučajno kdaj zagrabi. Vzameva žolni, seveda mu prej pokažem pravilno uporabo, pa tudi sondo, lopato, čelado, prvo pomoč.

Startava na parkirišču, ki vodi proti Domu pod Storžičem. Prvi del je povsem ravninski, ravno prav, da mu dam nekaj osnov hoje na smučeh. Potem pa zavijeva na travnike. Gre mu odlično, dokler ne dobi sicer potrebne samozavesti, in ker mu je prelahko tam kjer hodim sam, gre po bližnjici naravnost navzgor. Hitro se ”zapleza”, nekajkrat mu zdrsne, trikrat tudi pade. Pa ga pustim, vsaka šola je za nekaj dobra. Potem greva nazaj na cesto. Hodiva dobro uro, ampak za prvič čez glavo.

Zavijeva v dom, kjer nadoknadi izgubo sladkorja. Naredili so knjižni kotiček, kar me je izredno razveselilo. Našel sem dve gorniški knjigi, ki ju še nimam. Grem takoj v akcijo, če pa slučajno kdo proda katero od njih (Lovšin-Gorski vodniki v Sloveniji, Boris Režek-Stene in grebeni), naj se prosim javi.

Smučava po cesti. Ne bi rad, da se mu turna smuka takoj zameri. Je bil izredno zadovoljen, ampak jutri ne more.