Garmin triatlon Bled

Monday , 8, September 2014 Comments Off on Garmin triatlon Bled

Tokrat smo nastopili na najkrajši razdalji. Za nameček še v štafeti. Ampak, če Bolt porabi 2 dni, da pride do Zagreba, potem tri dni počiva, nato pa teče slabih 10 sekund, tudi nam ni problem skočiti do Bleda. Naša disciplina: 300 m plavanja, 13km kolesa, 3.3 km teka. Postava: Miha plavanje, jaz kolo, Medo tek. Sprva smo se nagibali k drugačnemu vrstnemu redu, pa nato postavili tako, kar se je izkazalo za optimalno. Pri takih stvareh mi je všeč, da že kak teden prej porabimo za načrtovanje, seveda vse v šaljivem tonu. Sploh na plavanju smo računali na več možnih variant. Ampak do tiste, ki pa se je v resnici zgodila, pa nismo prišli. Pa nič hudega.

DSCN9918

Pri štafetah gre takole. Plavalec ima na nogi čip. Ko pride v menjalno cono, mu ga kolesar vzame, si ga nadene in odkolesari. Tak vrstni red je potem tudi s kolesa na tek. Zatorej so menjave hitrejše, saj smo vsi že pripravljeni na svojo disciplino.

DSCN9875

Na Bledu najprej poiščemo našo plavalno trenerko, ki nam da napotke kako in kaj. Že kako leto hodimo na plavalne treninge, eni bolj eni manj redno. Moram priznati, da smo kar napredovali. Če bi bili bolj resni, bi bili seveda tudi rezultati boljši, ampak tudi tako je dobro.

Urška

DSCN9871

Prvi je na vrsti Miha. Tako na oko pričakujemo čas med 5:00 in 5:30 minutami. Za kar je vsekakor pripravljen.  Ima pa prvič na sebi neopren. Ki ga seveda ni nikoli preizkusil. Posledica tega je, da ga je obleka že kmalu po startu preveč stisnila in je nato plaval do konca neko mešanico germanije in prsnega sloga(0:7:17; 2:26min/100m). Škoda. Moram priznati, da me to niti najmanj ne vrže iz tira. Skrbi me edino mokra cesta. Ko startam pozabim tudi na to. Vozim na polno. Poskušam ujeti kakega boljšega kolesarja, da bi se potem menjavala. Pa nimam te sreče. Proga je izredno valovita, na ovinkah za moje sposobnosti malce nevarna.  Čeprav je pred mano samo 13 km, pa me vseeno pobere že na prvem vzponu mimo železniške postaje. Do vrha popustim, nato pa zopet kolikor gre. Čaka me samo še en krog, seveda z novim vzpončkom. Tega odvozim še počasneje kot v prvo. Potem pa samo še spustim do Zake. Veliko rezerve ni bilo, sploh navzdol sem veliko tvegal glede na to kako posran sem običajno. (0:22:41; 34.3km/h)

DSCN9869

Čip prevzame Medo in zame je tekmovalni del zaključen. Čeprav se zdi 13 km res izredno kratko, pa je za nas ”dizelaše” to kar precejšen napor. Ampak, ko vidim priti Medota skozi cilj, vidim, da je bil tudi on vseskozi v rdečih številkah. Je pa tekel presenetljivo hitro (13:11; 3:59min/km). Škoda, če ne bi bilo mednarodnega incidenta z neoprenskimi oblačili, bi dosegli dober rezultat. Imamo pa zato več rezerve za naslednjo tekmo. Bo pa vsekakor potrebno povečati količino plavalnih treningov z dveh na vsaj 5 enot.

DSCN9879

Če je bila tekma tako kratka, pa je bil neformalni del toliko daljši. Včasih smo bil hitreje doma z maratona, polovičnega Ironmana. Petra je bila kar malce nejevoljna spričo rezultata. Smo pa prišli do izjemnih zaključkov. Lahko naredimo dve štafeti, v eni Žiga (včasih je igral vaterpolo za Kranj 60), Ivo in Medo, v drugi pa Miha, jaz in Sandi. To bi bila tekma.

DSCN9873Za konec smo si ogledali še preizkušnjo na olimpijski distanci. Od naših sta bila odlična Rob Svenšek in Matevž Slapničar. Ni nam pa bilo jasno zakaj je potrebno pri plavanju po prvem krogu iti iz vode in nazaj v vodo. Zakaj ni lepo krog speljan in se samo plava. Definitivno obstaja logična razlaga, vendar mi je nismo našli.       DSCN9868                                                                               Nov konj v hlevu      DSCN9877DSCN9882

DSCN9891  Matevž Slapničar

DSCN9928

Glede organizacije same pohvale. Ogromna masa tekmovalcev, dokaj neposrečena trasa (seveda drugače ne gre), ogromno disciplin, pa vse poteka tekoče. Res čestitke organizatorjem.

REZULTATI