Kranjska zimska tekaška liga Jošt-11. tekma

Thursday , 9, February 2017 Comments Off on Kranjska zimska tekaška liga Jošt-11. tekma

Včeraj je v idealnih pogojih potekala predzadnja tekma letošnje zimske lige na Jošt. Samo še zaključek naslednji teden in konec ene lepe izkušnje. Kakor mi je bilo včasih težko in odveč, pa mi je že danes žal, da se bo zgodba končala. Res vse pohvale organizatorjem, da se jim da vsak teden, v vsakem vremenu priti in poskrbeti za peščico najvztrajnejših. Prejšnji teden sem prvič manjkal. Zaradi bolezni. Višja sila.

Prva dva mesta sta oddana. Zmagovalec letošnje lige bo Uršič Janez, drugi Žitnik Urban. Za tretje mesto pa bo naslednji teden potekal ogorčen boj med Budna Aljošo, Pirnar Janezem in Orehek Stojanom.

Danes je startalo 9 tekmovalcev. Pogoji so bili idealni. Tekli smo po cesti. Bilo je nekaj stopinj nad ničlo, cesta suha. Kot že večkrat omenjeno, že na startu vemo kakšen bo vrstni red. Sam vedno končam za Pirnar Janezem. Ki že na startu pove, da ga boli hrbet. Kar je idealna priložnost zame. Ampak kaj ko ne morem. Enostavno ne gre. Janez že na začetku starta počasneje kot ponavadi. Kar bi sam moral izkoristiti. Pa nimam moči. Ali karkoli že potrebuješ, da greš hitreje. Tako grem lepo počasi za njim. V svojem tempu. Niti enkrat ne poskušam zmanjšati razlike. Pač nisem sposoben. Tako ga do vrha držim na varni razdalji. 100 metrov pred sabo. Teli vzponi so popolnoma druga zgodba kot ravnina. Tam lahko kak kilometer tvegaš in greš na polno. Pa potem spustiš kako sekundo. Na klancu pa te vsak nekontrolirani pospešek lahko tepe potem do konca. Sem že vesel, da vso pot pretečem. Čeprav bi se kak strokovnjak lahko vtaknil v definicijo tega teka. Na koncu pa šteje doživetje. In letos jih je bilo tukaj ogromno.