Kranjska zimska tekaška liga-Jošt 5. tekma

Čudovito, skoraj pomladansko vreme nas je pričakalo na 5-ti tekmi kranjske zimske tekaške lige na Jošt. Vsak teden si rečem, da tokrat so zadnjič taki pogoji. In tako iz tedna v teden. Za naslednjo sredo napovedujejo padavine, ampak počakajmo.

Danes je pri moških zmagal Janez Uršič pred Likar Anejem in Žitnik Urbanom, pri ženskah pa isti vrstni red kot prejšnji teden. Nobene ni bilo.

Z Ivom tarnava pred vsako tekmo. Tokrat sva še posebej. Bila sva izredno utrujena po ponedeljkovi turi v Kamniške Alpe. Oba sva imela zbite noge. Ampak, če sva se odločila, da ligo speljeva do konca, naju manjša utrujenost ne bo premagala. Prejšnji teden sem bil resnično nabrušen, našpičen. Šel sem po svoj najboljši čas in ga tudi dosegel. Danes nisem imel nobenih pričakovanj. Hotel sem samo, da bi manj hodil kot na prejšnjih dveh tekmah. Začel sem rahlo zadržano. Nisem bil pravi, čutil sem utrujenost. Po prvem kilometru sem imel 15 sekund zaostanka za najboljšim kilometrom. Kar ni slabo glede na počutje. Do danes sem bil vedno sam na progi. Tokrat pa sem se prve tri kilometre boril s sotekmovalcem s startno številko 6. Bilo je zanimivo. Ampak glede na našo pripravljenost tu ni šlo za posebno borbo. Vsak gleda nase. Ni nekih možnosti za pospeševanje. Oziroma je, vendar bi davek plačal pozneje. Od Javornika dalje sem sam. Do vrha. Kot že omenjeno mi je današnji cilj zopet dalj teči kot prejšnjič. Sedaj se že počutim bolje. Cel del nad Javornikom pretečem. Potem pa še tisti ovinek v levo, nato pa kljub temu da nisem na koncu z močmi, zahodim. Vendar kmalu zopet stečem in tako do vrha. Torej sem danes hodil samo še okoli 100 metrov. Vseeno imam slabši čas kot prejšnjič. Zanimivo, da tudi na delu od Javornika do vrha, katerega sem dva tedna prej vsaj pol prehodil. Vsaj tam sem pričakoval boljši čas. Očitno ni dovolj le teči, bo treba tudi to hitreje. Tudi Ivo pride kmalu, prav tako ves podrt. Počasi se odpraviva navzdol. Zopet proti Špičastemu hribu. Ampak danes nisva zmožna raziskovanja, za nameček Ivu crkne naglavna luč in to je imeniten izgovor, da greva po najkrajši poti domov. Naslednjo sredo zopet Sodarjeva, z njo pa bomo na polovici letošnje lige.

V skupnem seštevku vodi Uršič Janez pred Žitnik Urbanom in Budna Aljošo. Je pa prvih pet zelo skupaj. In med njimi gre iskati skupnega zmagovalca.

SKUPNA UVRSTITEV

Comments

  1. Pingback: Kranjska zimska tekaška liga – Jošt, 6.tekma – lukazoja

Comments are closed.