Šlibarjeva runda-2

Prijatelj Miha, katerega sem na njegovo izrecno željo ves dan slikal, vsak četrtek organizira kolesarski izlet. Zame odlično. Ker je Medo triatlonsko kariero začasno postavil v kot, Lojze prav tako, Ivo pa skuša postaviti rekord v vzponih na Celjsko kočo, sem celo zimo treniral sam. Žena bi mi prijazno rekla, kdo te je pa silil, da se prijaviš v Celovec. V teh dneh, ko imam rahlo krizo spričo preveč treniranja, si kot vsakič govorim, da upam, da se nikoli več ne prijavim na ironmansko tekmo. Polovičko lahko, za celega gre pa resnično preveč časa. Oziroma ves.

DSCN6287

Šlibar nam vsak začetek tedna pošlje plan in uro, na nas pa je, da pač takrat pridemo. Današnji načrt Stražišče-Trboje-Vodice-Šenturska gora-Kranj. Letošnja zima kolesarsko ni bila nič kaj prijazna. To se pozna tudi na kilometrih. Vsak mi je trenutno pomemben. Zato pred našim zborom naredim krog po mojih krajih. Kmalu pridrvijo prijatelji. Pridružita se nam  še dva kolesarja, za katera še sedaj ne vem, ali smo bili dogovorjeni ali pa sta prišla naključno. Ker, če smo bili zmenjeni, potem bomo čez nekaj tednov imeli že pravo rundo. Že tako nas je bila polna cesta.

DSCN6301

DSCN6303

Edini pravi vzpon je bil na Šentursko goro. Na vrhu pa presenečenje. Šlibar je naročil kombi Family Frost iz katerega je vsak dobil sladoled po želji. Sledil je samo še spust, ter kot kaže letošnja stalnica, Bizotova počena zračnica.

DSCN6306

DSCN6310

DSCN6311

Sanjsko ženo, otroke že imam. Manjka mi samo še to

DSCN6313

DSCN6318

Zame pa še obvezen tek takoj po kolesu. 17 kilometrov v tempu 4:49min/km. To je tudi prvi letošnji cilj za Celovec. Tek v tempu pod 5:00min/km. Malce sta mi pomagala Lojze in Urankar, ki sta na polju nabirala kroge. Onadva počasi, da počasneje ne gre, jaz hitro, da hitreje ne gre in smo pretekli nekaj krogov. Lojze je v pripravah za naslednjo tekmo, tekel še dalje in dalje, sam pa sem se odvlekel domov. Zelo zadovoljen. Upam, da Šlibar nadaljuje s svojo rundo. Če bo hotel, bom naslednji teden privlekel še novega Nikona z objektivom AF-S 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR z razponom goriščnih razdalj od 80 do 400mm, seveda z izboljšano optično zgradbo.

DSCN6321

Breg ob Savi-polje-Žabnica-Škofja Loka-Pirniče-Gameljne-Vodice-Trboje-Voklo-Kranj-Trboje-Vodice-Topole-Mengeš-Kamnik-Šenturska gora-Cerklje-Breg ob Savi

98.85km; 3:35,avg 27.58

b