Sprint triatlon Bakovci

Monday , 25, August 2014 Comments Off on Sprint triatlon Bakovci

Niti na kraj pameti mi ni padlo, da bi se udeležil te tekme. Pa me potem, kot mnogokrat Ivo hitro prepriča: ”Gremo v Panonsko vas, midva pa nastopiva še na tej tekmi?”

20140824_122452-1

Med potjo proti Moravcem nato zvem, da Ivota ne bo. Kaj sedaj? Nekako se mi ne da samemu na tekmo. Iščem izgovore, pa ne najdem pametnega. Nimam očal, plavalne kapce, pumpe. Vse to se da rešiti. Obljubil pa sem tudi Zoji, da bo lahko nastopila na cici duatlonu, zato gremo. Do Bakovcev. Tam se odvija tudi tekma v dvojnem ironmanu, ki sta ga uspešno končala dva naša, Dušan in Iztok Fister.

Takoj ko stopim iz avta zagledam Boruta Vovka in prvi problem je rešen. Posodi pumpo. Nato sledi prijava. Čudno se mi zdi, ker mi dajo samo čip. Nobene nalepke s številko, niti mi številke ne napišejo na roko ali nogo. Zatem gremo v menjalno cono. Pri tem triatlonu je zanimivo, da dobesedno nič ne potrebuješ. Startaš v dresu, potem obuješ samo kolesarske čevlje in čelado, odkolesariš, obuješ tekaške čevlje in to je to. Vsak si izber prostor ki mu ustreza. Na tla si položim samo superge. Edine z vezalkami. Dobim se še z Robom Svenškom, ki mi prinese Medotova očala. Potem pa je potrebno iti s kolesom do starta tekme, ki bo v Soboškem jezeru. Tu imam tudi edino pripombo. Kolesa smo morali pustiti v menjalni coni do 10:45, start pa je bil potem ob 11:45. Torej eno uro stojiš samo v dresu, bos, ob vodi. Na srečo je bil zraven še Rob, tako je čas hitreje minil. Tam tudi vidim, da imajo vsi tekmovalci napisane številke na roki. Očitno sem to nekje spustil. Pa saj je vseeno.

Startali smo iz vode. Sam bolj zadaj, saj sem med slabšimi plavalci. Plavalo se je dva kroga v dolžini 760m. Čeprav nas ni bilo veliko, pa je bilo vseeno ogromno prerivanja. Okoli vsake boje sem plaval prsno. Pa mi je ustrezalo, da sem malo počil. Naprezal se nisem preveč, temu primeren tudi čas . Sem se pa vmes odločil, da v tem jesenskem času vsaj malo osvojim plavalske prvine.

Kolesarskih čevljov nisem že prej dal na kolo. Za prvič sem rekel, da ne potrebujem loviti tistih nekaj sekund. Sem pa imel pripravljeno frutabelo, to sem pojedel med tekom iz mnejalne cone. Že prej sem se odločil, da bom kolo vozil v skupini in tako hranil moč za tek. Kolesarski del v dolžini 22km je bil speljan do Bakovcev in potem še 4 kroge. Takoj sem dobil manjšo skupino. A že po nekaj metrih nekdo pred mano vzame bidon, ki pa mu takoj pade na tla. Trdo primem balanco in brez težav zapeljem čezenj. V krogu je 5 ovinkov, ki jih sprva prevozim previdno, potem pa vedno bolj pogumno. Največ težav mi je v bistvu delal obrat na glavni cesti, kjer sem vedno zgubil nekaj metrov in potem lovil soborce. Drugače pa je šlo brez težav. Do drugega kroga sem naredil dva skoka do skupinic, ki so bili pred nami potem pa ostal do konca z njimi. Kolesarskega dela sem se zaradi vožnje v skupini najbolj bal. Pa potem ugotovil, da je bil to najlepši del.

20140823_120804

Superge sem si poskušal čim hitreje obuti, pa ni šlo brez težav. Tu bo potrebno malo potrenirati. Teči sem začel kakor je šlo, pa potem malo ustavil. Nisem bil ravno pripravljen preveč trpeti. Saj sem na dopustu. Tek v dolžini 4.7 km je bil speljan v treh krogih po progi, kjer so še trpeli udeleženci dvojnega Ironmana. Pil, jedel tukaj nisem nič, saj je vse skupaj prekratko. V vsakem krogu sem iskal moje navijače in tekma je bila hitro  okoli. Za prvič zelo zadovoljen.

20140823_123334

20140823_125411

Moji časi:

Plavanje 16:25 (2:10/100m)

T1 1:30

Kolo 33:02 (40.04 km/h)

T2 1:37

Tek 18:24 (3:55 min/km)

REZULTATI